Stacks Image 3194

De Vlaamse Biologie Olympiade (VBO) is een initiatief van de Vereniging voor het Onderwijs in de Biologie, de Milieuleer en de Gezondheidseducatie (VOB-vzw) en maakt deel uit van het actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid.

Stacks Image 512
Stacks Image 515
Stacks Image 518

De Vlaamse Biologie Olympiade komt tot stand dankzij de actieve steun van UAntwerpen, VUB, UGENT, KU Leuven, KU Leuven KULAK, Thomas More, Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en de bijdragen van een reeks sponsors.

Stacks Image 67
DeVBO wordt jaarlijks georganiseerd. Het is een wedstrijd waarbij leerlingen theoretische vragen en praktische oefeningen over biologie te verwerken krijgen. Tevens is het de bedoeling de leerlingen een kans te geven om op een zelfstandige en creatieve manier hun kennis en kunde toe te passen en uit te breiden in een olympische geest. Een bijkomende betrachting is het stimuleren van de algemene belangstelling voor de biologie en het onderwijs in de biologie.

Voor alle verdere informatie i.v.m. de VBO verwijzen we naar de website van het coördinatiecentrum voor de Vlaamse Olympiades Natuurwetenschappen.